Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 14 oktober 2013

MJAM... Das lekker! - Mjam étterem Szentendre

Heel, heel lang geleden (1994) ging de eigenaar van het kleine Haagse "Dino" reisbureau - met "Praag" ervaring - met een Zuid-Hollandse provinciale delegatie mee naar Hongarije en raakte in Hongarije onder invloed. (Van het land, natuurlijk). Daarna organiseerde Oscar, want zo heet hij, ook reizen naar Hongarije en kwam ik met Oscar in contact. Programma's en stadsrondritten in Boedapest en de Donauknie waren de hoofdzaak, maar het verdere begeleiden van zijn gasten naar bezienswaardige plaatsen en steden hoorden daar ook bij.

De meeste gasten van de licht-Curacao-kleurige Oscar, die op 13-jarige leeftijd met zijn Nederlandse moeder mee (terug) kwam naar Nederland, waren bijzondere toeristen met speciale wensen: Haagse Nederlanders met tenminste een langdurige Indonesië ervaringen vormden de meerderheid en onder hen was zelfs een uitgebreid retro-orkest geformeerd dat verzot was op 50-er en 60-er jaren muziek en er op stond die muziek hier en daar op vakantie te kunnen spelen. Deze Nederlanders blonken ook uit door de jam-potjes met zelfgemaakte sambal die ze in de zakken van hun kostuums overal mee naar toe sleepten, vaak tot genoegen van Hongaarse restaurateurs die best wel eens van het scherpe goedje wilden proeven.

Het hoogtepunt kwam op een gegeven ogenblik in Szentendre, toen Oscar als gevolg van een ernstige hooikoorts aanval zijn ogen nauwelijks meer open kon houden en in de plaatselijke apotheek een beeldschone Hongaarse ontmoette (dat zag hij dan weer wel) met vergelijkbare problemen. Op het moment dat hun ogen elkaar ontmoetten vlogen de vonken bijna letterlijk door de apotheek en een afspraakje voor de volgende avond (zonder zijn groep) was het begin van een, in ieder geval tot nu toe, levenslange romance.

Na enkele jaren van driftig en frequent heen en weer vliegen is Oscar uiteindelijk bij zijn "Monika" gebleven en volgde Oscar zijn Monika bij haar familieactiviteiten, het bouwen van nieuwe riante woningen om ze vervolgens voor goede prijzen door te verkopen. Monika studeerde toen nog architectuur, wat zij uiteindelijk als erkend en geregistreerd architect succesvol voltooid heeft, terwijl zij ondertussen ook nog twee prachtige kindertjes van Oscar kreeg, een meisje en een jongen.

Omdat de huizenbouw op een gegeven moment.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Mjam restaurant in Szentendre





Heyliger Oscar, Kassai Mónika en Ajsa



Heyliger Oscar en Kassai Mónika