Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 14 oktober 2013

5 gratis bezienswaardigheden in Boedapest

Boedapest heeft een ruim aanbod aan bezienswaardigheden. Voor veel van deze trekpleisters hoeft u niet eens diep in de buidel te tasten, ze kosten namelijk helemaal niets. Reiskrant zet vijf gratis hoogtepunten van deze Hongaarse stad op een rij.

Lopen over de kettingbrug

De Kettingbrug is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Boedapest. De oude brug, die over de Donau loopt, verbindt het Adam Clarkplein in Boeda met het Rooseveltplein in Pest. De toeristische trekpleister draagt officieel de naam: Széchenyi-Lánchid.De brug is de ideale locatie om foto’s te maken van de stadsdelen. Met name in de avonduren als honderden lampjes de brug verlichten.

Castle Hill

Een reis aan Boedapest is niet compleet, zonder......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Nog even dit....De kabelbaan van 'Caste Hill' is inderdaad een bezienswaardigheid. Maar gratis is het zeker niet! De wandeling naar beneden toe is voor iedereen te doen. Naar boven is echter een opgave voor heel wat mensen. Maar dan moet er wel degelijk betaald worden om naar boven 'gehesen' te worden.