Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 20 juni 2012

Buitenlandse bezitters Hongaarse grond riskeren gevangenisstraf

Voor buitenlanders die in Hongarije middels een 'zsebszerződés' (letterlijk: 'zakcontract') hun aankoop van Hongaarse grond hebben geregeld of hebben laten regelen, wordt 2013 een zeer spannend jaar. Vanaf 1 juni 2013 kunnen dan zowel de kopers en verkopers, maar ook de bij de illegale verkoop betrokken notarissen, advocaten en ambtenaren, gestraft worden met 1 tot 5 jaar gevangenis.

Toen Hongarije lid werd van de Europese Unie, werd tegelijk ook de afspraak gemaakt dat het moratorium op grondverkoop, vooral landbouwgrond (termőföld), in 2011 zou vervallen. Maar Hongarije, die niet zomaar haar grond vrij verkoopbaar wil maken, heeft van de EU uitstel gekregen tot medio 2014, daarna zal ook grond in Hongarije te koop moeten komen voor niet-Hongaren.

Om als buitenlander grond te kunnen kopen heb je dus..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor Bodenschutz-Razzien - Jobbik !!!

KLIK HIER voor:Hungary to stop foreigners buying farm land !!!

KLIK HIER voor de nieuwe wetgeving in het Hongaars !!!


Upload MP3 and download MP3 using free MP3 hosting from Tindeck.

Wat mag een buitenlander NIET kopen in Hongarije:

KLIK op de onderstaande linken voor meer informatie:


Belangrijk: Nieuwe ontwikkelingen mbt landwet in Hongarije - Oktober 2014

KLIK HIER voor Wat mag u als buitenlander wel of niet kopen in Hongarije !!!

KLIK HIER voor Huis kopen in Hongarije op HongarijeVakantieland.nl

Wat mag een buitenlander NIET kopen in Hongarije:

Eigendom met de volgende Hongaarse benamingen kan men als buitenlander niet kopen: Szántó, Szőlő, Gyümölcsös kert, Rét, Legelő (Gyep), Nádas, Erdő, Zártkert, Külterület, Fásított terület, Hétvégi ház - Nyaraló, Üdülő en ga zo maar door...

Heeft u zo een eigendom met een van de bovenstaande Hongaarse benamingen gekocht met zo een "zakcontract" dan bent u dus strafbaar met 1 tot 5 jaar gevangenisstraf volgens de nieuwe Hongaarse wetgeving ook wordt dat eigendom dan in beslag genomen en vervalt het aan de Hongaarse staat.

Het is daarom onmogelijk om landbouwgrond (termőföld), inclusief wijn- en boomgaarden en bosgebieden te kopen zolang u niet de Hongaarse nationaliteit heeft.

De landbouwgronden (termőföldek) en aanverwant staan meestal op de plankaart aangegeven (in het Hongaars) als Szántó, Szőlő, Gyümölcsös kert, Rét, Legelő (Gyep), Nádas, Erdő, Fásított terület.

Voor buitenlandse particulieren geldt dat onroerend goed in natuurgebieden, terreinen gelegen aan vaarwegen of overig water en alle militaire objecten en strategische objecten niet in eigendom verkregen kan worden, evenals onroerend goed dat is opgenomen op de Rijksmonumentenlijst (monumenten die alleen op de gemeentelijke monumentenlijst staan mag u wel kopen).

Zakcontracten:

Zijn pachtcontracten met afspraken over verkoop zodra dat mogelijk is. De buitenlandse eigenaar `huurt' dus zolang dat moet en neemt dan de zaak over. In veel gevallen heeft hij de uiteindelijke koopsom al afgedragen.

Een zakcontract is een contract waarbij het eigendom nog niet is geleverd maar wel een verplichting is aangegaan om het eigendom, in de toekomst, te leveren.

De slag om de Poesta - Uitzending van Maandag 13 oktober 2014



De slag om de Poesta - Uitzending van Maandag 13 oktober 2014

Oost-Europese landen kregen bij de toetreding tot de EU tien jaar de tijd om hun landbouwgrond open te stellen voor buitenlandse boeren. Dit jaar loopt die termijn af. Maar mag een ambitieuze Nederlandse boer nu een flinke lap landbouwgrond kopen in bijvoorbeeld Hongarije? Teun van de Keuken gaat op onderzoek op de uitgestrekte poesta en ontdekt dat, hoewel de Fidesz-regering van Viktor Orbán de grond officieel heeft vrijgesteld voor alle Europeanen, buitenlanders in de praktijk geen schijn van kans maken. Is Viktor Orbán de reddende engel van de traditionele Hongaarse boer of is er iets anders aan de hand? Van de Keuken trekt op met boze Hongaarse veehouders en zoekt uit wie er aan het langste eind trekt in de Slag om de Poesta.