Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 22 september 2013

De eerste indrukken van Boedapest

Ik wilde eigenlijk niet zulke lange blogs gaan schrijven, maar dat is deze keer niet gelukt. De volgende blog zal wel korter zijn. Er zijn nu gewoon nog heel veel nieuwe indrukken en dingen te doen. We zijn ook de hele tijd doodmoe, als een soort oude besjes. Steeds door de stad struinen, nieuwe dingen zien, nieuwe mensen ontmoeten, Engels praten. Maar het is ook wel weer heerlijk dat we een soort bij de dag kunnen leven omdat we (nog) weinig verplichtingen hebben.

De dormitory

De flat waar we wonen is prima! Het zijn twee enorme flats met elf verdiepingen, waar enorm veel studenten wonen. Ik deel een koelkast en badkamer met Marjolein en een keuken met 40 mensen. Maar er is gek genoeg nooit iemand in de keuken als wij er zijn, tenzij we afspreken met mensen. Later kwamen we er achter dat Hongaren 's middags warm eten, dus vandaar dat wij 's avonds het rijk voor ons alleen hebben. Er zijn hier vooral veel Hongaren in de flat, die ook een introductieweek hadden, helaas niet voor ons. Nouja, wij bouwen ons eigen feestje wel.

Er wonen hier namelijk ook 60 Erasmusstudenten, maar die zijn soms moeilijk te ontmoeten. We kennen nog lang niet iedereen, maar we leren wel steeds meer mensen kennen.

Het is best wel grappig en anders om in zo'n grote flat te wonen. Er is bijvoorbeeld een afvalbuis waar je je afval in moet gooien, er is beneden een bar en je moet 's avonds laat met een pasje naar binnen. Onze kamers zijn prima ingericht, alleen het dekbed was spuuglelijk. Daar moeten we wel vier maanden tegen aan kijken, dus hebben we een nieuwe gekocht bij de ikea.

Verder hebben we ook nog heel veel........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!