Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 6 mei 2013

Wat wel en niet doen in Boedapest ?

De stad bestaat uit twee delen Buda en Pest, gescheiden door de historische rivier de Donau. Boedapest is eenvoudig bereikbaar via de nabijgelegen luchthaven en onder andere de oudste metrolijn ter wereld zorgt voor een snelle verbinding tussen de verschillende trekpleisters.

Vergeet de clichébeelden van Oost-Europa, want Boedapest is vooral een levendige en drukke stad waar toerisme een centrale rol is gaan spelen. De schitterende gebouwen in de hoofdstad brengen een chaotisch geheel van stijlen samen: sobere gebouwen uit het communistische tijdperk staan er naast Turks-Ottomaanse restanten en Duitse weelderige kastelen uit de Habsburgse periode.

De Hongaren zijn tot de val van de muur nooit echt onafhankelijk geweest en die recent verworven vrijheid en eigenheid is nog volop te merken aan de ontwikkeling van de stad.

Tijd dus om deze stad......

Klik aan de rechterkant op de pijlen om alle 16 artikels over Boedapest te lezen !

Er loopt iets fout volgens mij met deze artikels de tekst veranderd niet aan de zijkant.......

De foto's wel.....

KLIK HIER om alle 16 artikels over Boedapest te lezen !!!