Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 6 mei 2013

Hongarije: “Orbán, dit tolereren we niet!”

Bij de opening gisteren van de veertiende bijeenkomst van het Joods Wereldcongres (JWC) in Boedapest heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán het zerotolerancebeleid tegen het antisemitisme geprezen. De afgelopen maanden is er echter sprake van een groeiend aantal incidenten tegen de Joodse gemeenschap in Hongarije.

De Israëlische minister van Energie, Silvan Shalom, noemde de uitspraak van Orbán een “sterk en duidelijk signaal aan de Joodse gemeenschap in Hongarije en aan extremisten”. De reactie van het Joodse Wereldcongres WJC was echter minder mild. Deze organisatie zegt het te betreuren dat de premier “geen enkel antisemitisch of racistisch incident heeft benoemd en dat hij evenmin het onderscheid tussen de regering en de extreemrechtse vleugel duidelijk heeft gemaakt”.

Op zaterdag had de extreemrechtse partij Jobbik 500 man in Boedapest op de been gebracht om de “slachtoffers van het zionisme en het bolsjewisme” te herdenken en de “Israëlische samenzwering tegen Hongarije” aan de kaak te stellen.

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Klik op de onderstaande link om de toespraak te bekijken van Viktor Orbán op het Joods Wereldcongres (JWC) in Boedapest.


KLIK HIER om de toespraak te bekijken van Viktor Orbán op het Joods Wereldcongres (JWC) in Boedapest !!!

The World Jewish Congress appreciates Prime Minister Viktor Orbán’s decision to address the international Jewish community by speaking here tonight. We welcome that the Prime Minister made it clear that anti-Semitism is unacceptable and intolerable.

However, the Prime Minister did not confront the true nature of the problem: the threat posed by the anti-Semites in general and by the extreme-right Jobbik party in particular. We regret that Mr. Orbán did not address any recent anti-Semitic or racist incidents in the country, nor did he provide sufficient reassurance that a clear line has been drawn between his government and the far-right fringe.

As the Jewish people have learnt......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!