Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 6 mei 2013

Hongaarse premier belooft aanpak van antisemitisme

De Hongaarse premier Viktor Orbán zegt dat hij geen antisemitisme zal tolereren in zijn land. Hij deed dat bij de opening van het Joods Wereldcongres in Boedapest.

Het Joodse Wereldcongres (WJC) had speciaal voor Boedapest gekozen als vergaderplaats, net om de opmars van het antisemitisme in Europa symbolisch aan te klagen.

In zijn toespraak tot de 600 aanwezigen gaf de rechtse Hongaarse premier Viktor Orbán toe dat het extremistische gedachtegoed in opmars is in zijn land en elders in Europa. Hij beloofde echter een nultolerantie te hanteren tegenover antisemitisme in Hongarije.

Orbán kreeg applaus, maar achteraf bleken nogal wat delegatieleden van het WJC niet erg onder de indruk. Ze betreurden het dat Orbán niet verder was ingegaan op recente racistische of anti-joodse aanvallen in zijn land. Ook heeft hij niets gezegd over de extreemrechtse partij Jobbik, nu de derde politieke beweging in Hongarije.

Eerder had Orbán al een jaarlijkse Holocaust-herdenking ingevoerd en de fascistische en geüniformeerde "Hongaarse Wacht" laten verbieden. Die "Hongaarse Wacht" had nauwe banden met Jobbik.

Donkere schaduw over Hongarije

Premier Orbán ligt zwaar onder vuur omdat hij..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!