Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 27 mei 2013

Sedert 2006 vijf keer zoveel Hongaren in Nederland!

Heel wat Nederlandse kranten schreven de afgelopen dagen in die zin over Hongarije. En de kranten wisten ook waarom. Fidesz, de politieke partij van Orbán Viktor (of Victor Orbán op zijn Nederlands), die met meer dan twee-derde meerderheid in 2010 de verkiezingen won, zijn de oorzaak van al die Hongaren buiten Hongarije, ook in Nederland, schrijven ze. Maar is dat wel zo? Eigenlijk is het nodig om gebeurtenissen te achterhalen en om de werkelijkheid onder ogen te zien.

Een ding is zeker, premier Victor Orbán wordt als autocratisch ervaren en zijn beleid wordt in brede kring discutabel gevonden. Niet alleen in Hongarije, in heel Europa en waarschijnlijk ook ver daarbuiten is niet iedereen even gelukkig met de wetgevende bedenksels van Victor.

Alleen, als oplettende lezer heeft u vast al opgemerkt dat, volgens de schrijvende Nederlandse pers, de Hongaren sedert 2006 hun land massaal achter zich proberen te laten en dat de Fidesz pas sedert 2010 aan de macht is. Met andere woorden, Victor Orbán zal best wel iets op zijn kerfstok hebben maar, zeker niet alles! Om te weten wat er nog meer aan de hand is moeten we verder terug in de geschiedenis kijken.

Ik wil niet beweren dat ik de wijsheid in pacht heb, maar.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!