Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 27 mei 2013

Meeste fracties willen door met stedenband Hódmezövásárhely

Hoofddorp - De meeste fracties in de gemeenteraad willen de vriendschapsband met de Hongaarse stad Hódmezövásárhely voortzetten. Alleen Forza wil er direct mee stoppen, de VVD wil nog een laatste bezoek afleggen en het dan netjes afhechten.

In de raadsvergadering van 28 maart stelde Paul Meijer (Forza) voor om de vriendschapsband met Hódmezövásárhely op te zeggen vanwege allerlei verwerpelijke uitspraken van Hongaarse politici, onder andere oproepen tot discriminatie van bevolkingsgroepen. Hij wilde niet dat 'onze burgemeester en wethouders' publicitair voor het karretje van verkeerde politieke partijen in Hongarije zouden worden gespannen. Forza had een conceptmotie klaarliggen. Herman Tuning (Groenlinks) stelde daarop voor eerst eens goed over alles door te praten. Waarom hebben we deze stedenband en waarom zouden we er wel of niet mee willen doorgaan? Deze sessie vond afgelopen donderdagavond plaats.

Dick Krijger vertelde als voorzitter van de Stichting Oost West Kontakten Haarlemmermeer over een geslaagde uitwisseling tussen scholieren van een Hongaars gymnasium en het KSH en hij zei dat het Herbert Visser College ook gaat meedoen.

De stichting is in 1989 opgericht en hoopt........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!