Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 26 mei 2013

Dagje Boedapest

The early birds catch the worms. Zo zaten we om 8 uur aan het ontbijt , om deze bezoekdag aan Boedapest, zo optimaal mogelijk te benutten. Het feestje begon al bij de metro. Kaartjes kopen, terwijl de verkoopster geen woord Engels of Duits kan spreken.

Volgende stap. Waar komen we uit?

Al die vreemde woorden, met die aanhalingstekens, accent circumflex , accent ecu , accent grave, en meer van dat gedoe.

Dan maar de ‘haltes’tellen.

Toen we ,midden in de stad, boven de grond kwamen , werden we direct aangesproken door een jongen die rondritten verkocht. We wilde wel, maar ‘nu even niet’.
Struikelend over de enorme verbouwingen, die plaats vonden op straat en aan de gebouwen zochten we de weg. Met dank aan ‘Europa’, die dit betaalde.

Later bleek dat half Boedapest aan het verbouwen en opknappen is, op kosten van de Europese belasting betaler. De meeste activiteiten waren bij het parlements gebouw, dat nu half af was, en half in de steigers stond. Rondom het gebouw, was het een grote bouwput, van wegen en leidingen die erin , en erom moesten. En steeds weer het bord , met dank aan de Europese belasting betaler.

De restanten van jaren communistisch bewind werden..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!