Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 8 mei 2013

Rapporteur Europarlement: Hongarije schendt Europese waarden

De grondwetswijzigingen, de mediawet en andere maatregelen van de regering-Orbán in Hongarije zijn onverenigbaar met de waarden van de Europese Unie. Dat concludeert de Portugese Europarlementariër Rui Tavares (Groenen) in zijn ontwerprapport over Hongarije dat de commissie Burgerlijke Vrijheden van het Europarlement dinsdag bespreekt.

Hiermee komen sancties voor de Hongaarse regering een stap dichterbij, concludeert Europarlementariër Judith Sargentini.

Sargentini vindt dat Tavares een degelijke analyse maakt: “De wetten die premier Viktor Orbán door het Hongaarse parlement heeft gejaagd, verzwakken duidelijk de checks ans balances die de uitvoerende macht in toom moeten houden.

We mogen niet accepteren dat een land in het hart van Europa afglijdt naar een éénpartijdictatuur.”

Tavares doet een reeks aanbevelingen om.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!