Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 30 mei 2013

Tegenstrijdige balans voor econoom Viktor Orbán

Op 29 mei 2010 trad Viktor Orbán aan als premier van Hongarije. Drie jaar later maakt dagblad Magyar Hírlap een positieve balans op van zijn economische aanpak. De rechtse krant vindt dat Orbáns “onorthodoxe maatregelen effectief zijn” en schrijft:

De rechtse regering heeft een economie geërfd die een ´puinhoop´ was. Toch is Hongarije nu bezig een succesvol model op te bouwen. Om bezuinigingsmaatregelen te vermijden heeft de regering besloten om veel nieuwe belastingen door te voeren. Deze treffen met name de multinationals, die tot nu toe megawinsten hebben gemaakt. Verder is de staatsschuld ondanks de crisis duidelijk gedaald.

De linkse krant Népszava uit echter kritiek op het "fanatieke machtsstreven van Fidesz". Het dagblad komt met een lijst aan "regeringsmaatregelen die in het teken van ´orbánisme´ staan" en waarvan sommige "indruisen tegen het oorspronkelijke partijprogramma van Fidesz".

Verslechtering van de betrekkingen met.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!