Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zondag 5 mei 2013

Massage in Gellért Spa

Het dus baddag: we gaan naar Gellért (met accent op de tweede "e" heb ik ontdekt) om ons een dagje al kurend onder te dompelen in Art-Nouveau stijl... en in serieus heet water!

We nemen de tram tot aan de Vrijheidsbrug en steken die te voet over... je kan daar ook overstappen op een andere tramlijn, maar hotel Gellért ligt net aan de overkant... 't is de moeite niet.

Wat me op die sombere ochtend begin april wel opvalt is dat al dat gezing over de zogezegd "Schönen Blaue Donau" in het echt dikke zever en dichterlijke overdrijving is... ofwel was Strauss kleurenblind... het water is grijs... gewoon grijs!

Als even later de eerste sneeuwvlokken komen aanwaaien, zetten we er de pas in en reppen ons naar de warmte van het badhuis!

Van ons verblijf in het kuuroord hebben we geen eigen foto's... trekken, dat mag er absoluut niet!... en 't zou ook geen zicht zijn om mij in zwembroek te zien dobberen in heet water... dát beeld willen we de buitenwereld besparen... maar het wordt in elk geval een bijzonder relaxe en lekker warme dag!

Ze hebben ons gisteren echter aan de infobalie wel "vergeten" te vertellen dat de Gellért buitenbaden in dit seizoen nog gesloten zijn, dit in tegenstelling tot die van Széchenyi in het stadspark, maar 't sneeuwt begot... wie wil er nu buiten zwemmen... hoewel, als het water heet genoeg is kan het best, dat hebben we verleden weekend gezien... maar soit!

De binnenkant is wel open en het interieur van die baden is.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen en de prachtige foto's te bekijken !!!