Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 5 mei 2013

Hoe de dag van de arbeid in ons Hongaars dorp gevierd wordt

1 mei, de dag van de arbeid, heeft bijna iedereen in Hongarije vrij. Op veel plaatsen in het land wordt die dag ook daadwerkelijk gevierd. Echter niet zozeer in de letterlijke betekenis van die dag. Niet zo gek overigens want veel mensen hebben helemaal geen werk en degenen die wel werk hebben, verdienen niet veel.

Een gewone werkman mag blij zijn als hij 350 tot 400 euro per maand verdient. Dat is niet echt een reden voor een feestje, vooral als je voor dat feestje inkopen gaat doen in de supermarkt, de prijzen zijn namelijk vergelijkbaar met die in Nederland.

Maar toch wordt er volop gevierd, vooral samen eten en drinken, daar zijn de Hongaren gek op. In ons dorp verzamelt zich ieder jaar een grote groep mensen rondom het cafeetje en het daarnaast gelegen speelveld.

Vrienden en familie komen ieder jaar bijeen en........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!