Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 6 mei 2013

Hongaarse documentaire toont leven als vroeger in Betuwe

Stroomhuis is gevestigd aan de Van Pallandtweg 1, 4182 CA in Neerijnen.

Stroomhuis Neerijnen vertoont in zijn Filmhuis op donderdag 16 mei ‘Hukkle’.

Dat is een prachtige Hongaarse film uit 2002, die herinneringen oproept aan het leven zoals dat ver voor de oorlog in dorpen in de Betuwe moet hebben bestaan.

Stroomhuis draait ‘Hukkle’ -- een bekroonde documentaire van regisseur Gyrogy Palfi -- in het kader van een omvangrijk ooievaarsproject, onder meer bestaande uit een ooievaarstentoonstelling van 11 mei tot 9 juni. Maar hoewel de ooievaar in de film Hukkle niet centraal staat, krijgen we wel een prachtig sfeerbeeld te zien van een landelijk dorp waar ook enkele ooievaars wonen.

Voor wie toch vooral voor ooievaars komt, worden er.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de website van het Stroomhuis Neerijnen !!!

Hukkle (2002)
Hongarije
Misdaad / Mystery
75 minuten

Geregisseerd door György Pálfi
met Ferenc Bandi, Józsefné Rácz en József Forkas

In een idyllisch Hongaars dorpje lijkt het leven voort te kabbelen. Oude mannen spelen jeu de boules op het dorpsplein, jongedames werken als naaister in een fabriek, een herderinnetje hoedt haar schapen. Even verderop oogst de boer zijn graan, dat wordt verwerkt tot bloem, die weer verdwijnt in het deeg voor de knoedels die een oude vrouw maakt voor haar familie. Kortom, alles gaat zoals het hoort. Toch is er iets mis in dit aardse paradijsje. Subtiele aanwijzingen brengen stukje bij beetje een misdadig complot aan het licht.

KLIK HIER voor meer informatie over de film Hukkle op MovieMeter !!!