Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 20 mei 2013

Hertenpörkölt en Tokaj wijnen

Een aantal keer per jaar komen onze overburen (I en Z) naar hun vakantiehuis. Zij wonen en werken in Boedapest en komen niet alleen naar ons dorp om van de rust te genieten maar ook om familieleden, die in het dorp zijn blijven wonen, te bezoeken. Het huis dat zij als vakantiehuis gebruiken, is een prachtige stijlvol gerenoveerde boerderij met een mooie tuin. Vooral ’s zomers is het voor hun een ideale plek voor gezellig samenzijn met familie en vrienden.

Dat dat gezellig samenzijn altijd gepaard gaat met eten en drinken, zal iedereen die de Hongaren een beetje kent inmiddels wel weten. Eten bij onze overburen I en Z is steeds weer een culinaire verrassing. I houdt van de betere keuken en kookt graag. Hij bereidt heerlijke gerechten voor zijn gasten. Daarnaast is hij een liefhebber en kenner van Hongaarse wijnen, hij bezit een collectie bijzondere Hongaarse wijnen.

Hertenpörkölt en bijzondere Hongaarse wijnen

Gisteren, zo rond vijf uur was het tijd voor ons om naar onze overburen I en Z te gaan. De schoorsteen van de buitenoven spuwde de laatste rookpluimpjes uit, de grote ronde tafel was stijlvol gedekt, en de glazen wachtten om gevuld te worden met heerlijke wijnen. Het welkom is altijd hartelijk, we troffen onze Hongaarse vrienden weer en we maakten kennis met familieleden van I en Z die in Canada wonen. Het diner is altijd een verrassing, we hebben nog nooit twee keer hetzelfde gegeten bij hen.

Deze keer was het hoofdgerecht..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!