Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 20 mei 2013

Boedapest

Hierna vertrokken we weer met de bus terug naar het metrostation. De bussen lijken helaas weinig op die van de Veolia. Ze lijken wel in tweeën gesplitst en uit de oorlog te komen.

Wanneer de buschauffeur het gas intrapte om te vertrekken kwam er een hele zwarte rookpluim achter onder de bus vandaan! AJ! Maar daar maken de Hongaren zich niet druk over en wachten rustig totdat zij bij de juiste halte waren aanbeland.

Bij het metrostation moesten wij er uit om naar het deel “Pest” te gaan. Dit ligt aan de andere kant van de rivier de Donau en een stuk lager. Op dit stuk ligt bijvoorbeeld het Parlement. Een prachtig gebouw, maar helaas ook geen tijd om dit te bezoeken. Wél hebben we een kijkje genomen in de “Opera”. De naam zegt het al, een theater waar Opera’s worden opgevoerd. We mochten even een kijkje nemen in de hal en deze was prachtig. Alles wat je zag was óf marmer óf schilderingen op de muur. De grote kroonluchters maakten het geheel af.

En ja, deze reis staat een beetje bekend om de onverwachte gebeurtenissen. Zo nam Laszloo, onze contactpersoon hier in Hongarije, ons nog mee naar een ander gebouw (muziekgebouw). Dit vond ik best wel een heel strak, apart gebouw! Zo strak heb ik het nog nooit gezien. De muren van het gebouw deinden zelfs een beetje heen en weer door de wind. Raar? Klopt! Het hele gebouw stond in de steigers en om toch te laten zien hoe het er uit zag, hadden ze doeken voor de steigers gehangen! Tjah, zo begon onze vrije tijd sneller dan verwacht.

En wat gaan vrouwen altijd doen wanneer zij in een grote stad verblijven........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!