Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 20 mei 2013

De ridicule regels voor de nieuwe staats tabakswinkels

De ridicule regels voor de nieuwe staats tabakswinkels

Deze Blog berichtte eerder dit jaar over de vele eisen waaraan vanaf 1 september aanstaande de taxi's geleidelijk aan moeten voldoen. Dezelfde lijn is ook gevolgd bij de nieuwe winkels die onder staatstoezicht vanaf 1 juli rookwaar mogen verkopen. Dit onder toezicht van de "Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt".

Wie dit document bekijkt, kan zien tot in welk detail de inrichting en uiterlijk van de winkels is bepaald. Op 169 pagina's wordt de uniforme belettering en kleur van de reclame voor de winkel, uniforme uithangborden, uniforme winkelinrichting getoond. Foto's van (gezonde) longen, displays met informatie en wat al niet meer zijn ook beschreven.

De regelgeving gaat zover dat zelfs deurmatten aan regels gebonden zijn..... Een kostbare aanpassing voor degenen die tot nu toe in het bezit zijn gekomen van een 20-jarige licentie. En die licentie kost uiteraard ook geld. Exclusief BTW bedraagt dit 100.000 HUF per jaar voor licentiehouders in dorpen met minder dan 2000 inwoners tot 240.000 HUF (ruim € 800.--, of bijna 2x een gemiddeld maandinkomen) voor iemand die in Budapest in aanmerking komt voor een licentie.

Daar boven op komt nog een bedrag van.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Bezoek ook even de Facebook pagina van Szia Budapest op de onderstaande link:

KLIK HIER voor de Facebook pagina van Szia Budapest !!!