Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 20 mei 2013

Boedapest zijn paprika’s, kruiden, sirenes & appartementen…

Telkens je op vakantie gaat kom je dingen tegen die je niet gewoon bent, wil je misschien zaken kopen die ze daar toch niet blijken te verkopen en vallen er je onverwachtse dingen op… Zo zagen we in Boedapest ook een aantal onverwachtse dingen. Hier een klein lijstje

We hebben de gewoonte op vakantie nog even voor ons restaurantbezoek te aperitieven in ons appartementje, ook na ons avondeten zitten we nog graag in de zetel met een glaasje wijn en een hapje. Thuis hebben we de gewoonte bij ons wijntje een bordje kaas en/of olijven naar binnen te werken. Blijkt dat je voor zowel kaas als olijven een veel kleiner aanbod hebt. We vonden enkel plakjes kaas die er heel bleek uitzagen en een wat plastic-achtige smaak hadden. Verse olijven? Die waren er niet. We kochten een bokaal, maar aten daar maar enkele olijven van want ze waren ver-schrikkelijk. Wel vonden we op de markt een overheerlijke gedroogde pikante worst (en had je tevens een heel groot aanbod in soorten salami’s).

Hongarije is het land van de paprika’s, maar wist je dat de paprika’s die we in België eten er anders uitzien dan de standaard paprika’s in Hongarije? Ze zijn langwerpig, puntvormig en lichter van kleur. De eerste avond kookten we in ons appartement en kochten we de typisch Hongaarse paprika’s. Qua smaak is er niet veel verschil, qua kleur en vorm wel. Ook heeft Boedapest een gigantisch aanbod aan pepers en look, dit had ik voor vertrek helemaal niet verwacht.

Boedapest is de stad van de sirenes.

Dagelijks hoorden we.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen en de foto's te bekijken !!!