Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 20 mei 2013

Wandelen en cruisen

Védőgát - Gát = dijk, binnendijk - Kopaszi gát = Kopaszi dijk

Öböl = de baai

Het hoofddoel van vandaag was de Donau. Naast alle bussen, trams en metro's is er ook een boot dienstregeling. Er worden diverse haltes aangedaan, meestal in de buurt van de bruggen, en vanaf het water biedt het een prachtig uitzicht op alles dat de stad te bieden heeft. Ik stapte ergens in het midden op en liet mij in een uur naar het eindpunt brengen, Lágymányosi Öböl - (Kopaszi gát).

Kopaszi gát had ik alleen nog maar vanuit de auto en vanuit de trein gezien, er rijden geen bussen en trams naartoe, voor autobezitters is het goed te bereiken, maar de boot stopt er dus wel.

Kopaszi gát is een soort brede dam in de Donau, een soort schiereiland dus, dat helemaal is ontwikkeld voor leisure. Een park, een strandje, terrassen, veel paviljoenen, ligweides, ruimte om feesten te organiseren, kortom een dag uit in de stad en toch genieten van Buiten.

Ik vond het erg leuk, mooi aangelegd, hip, veel gebruik van natuurlijke materialen, druk, maar niet té.

De paviljoenen waren ook druk, ik hoorde meer Hongaars dan.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de website van de Lágymányosi Öböl - (Kopaszi Gát)-(Engels) !!!



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!