Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 29 april 2013

Ontwikkelaar reageert op kritiek Oosterhuis

Naar aanleiding van Kasper Oosterhuis' uitspraken op architectenweb.nl over het CET Project in Boedapest, is Architectenweb onlangs benaderd door de ontwikkelaar van het project. Een gebouwvolume met dubbel gekromde gevel, ontworpen door ONL, heeft volgens Oosterhuis al jaren problemen met lekken en condensvorming. ONL heeft begin 2013 een tender gewonnen waarmee het een adviserende rol krijgt bij het oplossen van de vermeende problemen.

In een artikel op architectenweb.nl van 20 februari 2013 beschuldigt Oosterhuis de ontwikkelaar, Porto Investment Hungary, ervan onder andere een verkeerd gevelsysteem te hebben toegepast. Waarschuwingen van de architect zouden door de ontwikkelaar in de wind zijn geslagen.

In een brief aan Architectenweb verbaast de directeur van Porto Investment Hungary, Imre Marton, zich over de zijns inziens onterechte beschuldigingen van Oosterhuis en weerlegt deze.

Marton legt uit dat Porto Investment Hungary in 2006 de openbare tender won voor de herontwikkeling van in onbruik geraakte pakhuizen aan de oevers van de Donau in Boedapest. De tender werd gewonnen met een, aldus Marton “uitstekend” ontwerp; Oosterhuis was samen met een gerenommeerd Hongaars bureau geselecteeerd voor het algemene ontwerp en onder contract bij de ontwikkelaar.

Na het winnen van de tender heeft Oosterhuis.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!