Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 18 februari 2013

Szentendre en Esztergom

Gisteren was het vroeg opstaan, want ik had het idee om naar Szentendre te gaan, een plaatsje vlakbij Boedapest. Is ongeveer een half uurtje met de trein vanaf Boedapest. Dit plaatsje heeft een artistieke atmosfeer, het is de inspirerende omgeving van schilders en beeldhouwers.

Het barst er dan ook van de handicraft winkeltjes. Szentendre is heel kleurrijk:) Er zijn veel gekleurde huisjes en kerken ( vooral geel), heel erg mooi om te zien, zeker als het zulk mooi weer is al het vandaag was. Dan steken die gekleurde huisje mooi af tegen een helderblauwe hemel.

Na wat gegeten te hebben en een latte machiatto hield ik het weer voor gezien. In de trein naar huis weer genoten van het mooie landschap dat aan me voorbijraasde ( heuvelachtig met leuke schattige huisje op die heuvels).

En vandaag ben ik naar het plaatsje Esztergom geweest.

Een kaartje kopen, het goede spoor vinden en........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over Szentendre in de Wikipedia !!!