Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 16 december 2012

Toerist in Boedapest

Boedapest is THE place to visit! De hoofdstad van Hongarije bevindt zich slechts op anderhalf uur vliegen van België. De welbekende Donau rivier verdeelt de stad 2 delen, namelijk in ‘Buda’ en ‘Pest’. Daartussen ligt nog het Margit-eiland. In Buda neem je beslist eens een kijkje in de hoger gelegen Burchtwijk, met haar koninklijk paleis, musea en middeleeuwse straatjes.

In Pest, vind je er onder meer enkele fraaie kerken, een synagoge, het prachtige Parlementsgebouw, een grote markthal en veel ander winkelplezier. Ook vind je er de typische Hongaarse koffiehuizen terug. Voor een bezoekje aan het Margit-eiland heb je zeker een volledige dag nodig. Het eiland is eigenlijk één groot stadspark.

Boedapest is heel groot en daarom kan het handig zijn om je trip naar deze mooie stad op voorhand al wat uit te stippelen. De stad heeft heel veel te bieden. Er is voor elk wat wils. Zelf ben ik er deze zomer 4 dagen geweest.

Ik heb me er geen enkel moment verveeld want.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!