Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 3 oktober 2012

Druiven plukken in Hongarije

Volgens een Hongaarse hobby-wijnmaker, iemand uit onze kennissenkring, is het dit jaar een goede zomer voor de wijndruiven geweest. De druiven zouden dit jaar zelfs twee weken eerder dan gebruikelijk geplukt worden. Alleen iets te droog voor sommige druivensoorten. Het resultaat daarvan was duidelijk zichtbaar bij één bepaalde druivensoort.

De onderste druiven aan de tros waren verschrompeld. De wijnboer vertelde rustig verder terwijl de verschrompelde druiven in de palm van zijn hand lagen. Het leek alsof hij aarzelde om ze zomaar ergens op de grond te gooien. Duidelijk iemand die verliefd is op zijn druiven en zijn wijn. Een kort vraagje onzerzijds levert steevast een stroom van enthousiaste verhalen op en trots laat hij zijn laatste aanwinsten van de oklevél zien (de prijzen/oorkondes die hij heeft gewonnen met zijn wijnen), inmiddels al een hele wand vol.

Voor de gezelligheid deden wij ook..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!