Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 3 oktober 2012

Budapest - 4-7 oktober: Na wijn en bier tijd voor Pálinka en Kolbász

Na de vele wijn- en bierfestivals die in de afgelopen maanden werden gehouden is het nu de beurt aan wat sterkers: Pálinka!.

Van donderdag 4 tot en met zondag 7 oktober wordt namelijk het Budavári Pálinka és Kolbász Fesztivál gehouden. Dit festival is niet hetzelfde (en niet zo groot) als de grote broer "Pálinka Fesztivál" welke elk jaar in mei wordt gehouden en verschilt ook omdat het ook een Kolbász (worst) fesztivál is. Maar desalniettemin een kans om heerlijke Pálinka's en worst te proeven. Voor wat betreft de Pálinka zijn zo'n 25, deels ambachtelijke, fabrikanten aanwezig en ook 10 worstenmakers geven acte de presence.

Voor degenen die niet weten wat Pálinka inhoudt: het is een.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de website van het Budavári Pálinka és Kolbász Fesztivál !!!