Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 2 oktober 2012

Üdvözöljük Budapesten!

[Over de Grens] Studeren in Boedapest!

Met het project Over de Grens lichten we elke week een andere internationale studentenstad uit. Deze week is dat Boedapest, Hongarije.

Als je op een zwoele lenteavond bovenop de Gellertheuvel met een Soproni- biertje over de stad uitkijkt, zie je de stad op haar best en weet je honderd procent zeker dat er nergens een betere Erasmustijd is dan in Boedapest!

De stad

Boedapest is de hoofdstad van het in Centraal- Europa gelegen Hongarije (zeg nooit tegen een Hongaar dat ie in Oost- Europa woont!). De stad telt ongeveer twee miljoen inwoners, vele toeristische attracties en vijftien universiteiten. Er is vierentwintig uur per dag leven op straat!

Boedapest bestond oorspronkelijk uit drie steden, Oboeda, Boeda en Pest. Het onderscheid tussen Boeda en Pest wordt nog steeds gemaakt en is makkelijk te onthouden: Boeda betekent heuvels en toeristen en Pest is plat en party. Boedapest kent een echt landklimaat, waardoor het in de winter goed koud kan zijn en je prima kunt schaatsen. In de lente kan het heerlijk weer zijn, zodat je elke dag wel wil barbecueën op Margirit-Sziget, een eiland midden in de Donau.

Boedapest International

Boedapest is het centrum van onderwijs in Hongarije, alle vijftien universiteiten trekken elk redelijk wat buitenlandse studenten aan. Over het algemeen ga je voornamelijk om met buitenlandse studenten van je eigen universiteit, maar ben je ook goed op de hoogte van de feestjes en activiteiten die op de andere universiteiten worden georganiseerd om optimaal te kunnen genieten van je Erasmustijd.

In de eerste weken wordt er elke dag wel iets georganiseerd, maar.......

Nultweevier.nl, voor studerend Nijmegen