Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 13 september 2012

EILC Summer Course - Piliscsaba

Ik ben ondertussen helemaal gesetteld in mijn flat in Boedapest, en het is in een woord geweldig!

De afgelopen weken heb ik doorgebracht op de Pazmany Peter Catholic University in Piliscsaba, een plaats ongeveer 30km uit de buurt van Boedapest. Drie weken lang heb ik 'heel hard' gestudeerd om uiteindelijk vloeiend (ahum) Hongaars te kunnen spreken.

Ik kwam aan op zaterdagavond. Na de ontvangst kennisgemaakt met de mensen die er op dat moment al waren en naar de plaatselijke 'pub' gegaan. Eerlijk gezegd is pub nog een te groot woord, want het stelde niet zoveel voor. Maargoed, de avond was erg geslaagd!

Zondag was de officiële opening van de course: een welkomstpraatje, het uitdelen van materiaal en eten. Het belangrijkste was natuurlijk om kennis te maken met iedereen, want ondertussen waren we compleet. De groep was erg divers: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Estland, Rusland, Turkije, België, Cyprus, etc. Vooral heel veel verschillende culturen en gezelligheid!

Maandagmorgen hadden we de eerste les Hongaars. Eerlijk waar, het Hongaars is verschrikkelijk! Wat een taal! Er is geen touw aan vast te knopen en het is letterlijk aan geen enkele andere taal te linken, dus moet je voorstellen hoe het is om het drie weken lang te leren. Maar goed, uiteindelijk kwam daar natuurlijk wel voor, dus het moest er toch van komen.

Iedere dag zag er ongeveer...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!