Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 26 juni 2012

Hongarije is nu het 'Land van God'

De Hongaarse premier Orbán heeft zichzelf een plek in de geschiedenis toebedacht als redder van de christelijk Hongaarse natie. 'De scheiding tussen kerk en staat is in gevaar.'

Vanaf komend schooljaar wordt bidden verplicht voor kinderen in het Hongaarse stadje Kisújszállás. In mei besloot de gemeenteraad om alle onderwijsinstellingen - een kleuterschool, twee lagere scholen en een handvol andere instituten - over te dragen aan de baptisten en de gereformeerde kerk. Ouders die geen religieus onderwijs willen, moeten elders een plek voor hun kind zoeken.

Kisújszállás is niet uniek. Sinds het vorig jaar simpeler werd om openbare scholen aan de kerk over te doen, hebben tientallen gemeenten die kans gegrepen om hun krappe budget te ontlasten. Afgelopen schooljaar werden 59 scholen door kerken overgenomen. Het aantal kinderen dat religieus onderwijs volgt, steeg met 22 procent en bedraagt nu zo'n tien procent van alle scholieren.

Ouders worden, vaak van de ene dag op de andere..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!