Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 21 maart 2012

Na regen komt zonneschijn

Lente is gearriveerd hier in Boedapest, en dat betekent veel zon en een positieve transformatie van het straatbeeld. Met de zon lijkt alles op te fleuren en ook persoonlijk lijkt het zijn effect te hebben.

Eind januari, moest er onverwacht een reisje terug geboekt worden naar Nederland. Hoewel dit goed uitkwam met school (Januari/Februari was schoolvrij), bracht het de nodige problemen en zorgen mee. Tijdens mijn terugkomst moest er een bezoek gebracht worden aan een specialist, die me verder zou gaan helpen met het probleempje dat heerst rond de nier.

Na het vertrek van beide heren, duurt het al met al een week voor de keelpijn verdwijnt. Deze verdwijnt tegelijkertijd met mijn antibioticapillen. Aan het einde van mijn kuur, komt het dan weer snel terug opzetten en moet een tweede bezoek aan de dokter gepland worden. En dus ga ik op pad met mijn tweede tolk, naar dezelfde dokter. Deze stuurt mij echter meteen door naar een tweede dokter.

Daar aangekomen, merk ik meteen dat de dokter niet beschikt over de beste sociale eigenschappen. Alles blijft in het Hongaars gaan en niks gebeurt vriendelijk of met mededogen. Mijn keelpijn was vrij hevig, waardoor ik mijn mond nauwelijks kon openen. Desalniettemin moest de dokter uiteraard in mijn keel kijken. Dit besloot ze te doen door mijn mond open te duwen/trekken en een metalen staaf op mijn tong te drukken.

Ondertussen blijft ze in het Hongaars brullen en lijkt ze nauwelijks geïnteresseerd in wat ik of mijn tolk te zeggen heeft. Dit wekt onbegrip bij me, vooral als mijn tolk dan vertelt dat het er vrij serieus uitziet en ik doorverwezen word naar weer een weer een andere specialist. In de tussentijd krijg ik weer wat antibioticapillen. De dagen erna is vrijwel alles gesloten in Hongarije vanwege de nationale feestdag ter gedachtenis aan het begin van de revolutie tegen het communisme. Dat maakt het niet veel makkelijker om de dokter te bezoeken. Ik vind een derde tolk bereid om mij te helpen, en samen met haar bezoek ik de ‘specialist'.

Aangekomen in het ziekenhuis ontmoet ik.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!