Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 21 maart 2012

Hongaarse taart

Voor de chocolade liefhebbers is de Hongaarse taart een heerlijk lekkernij. Hongaarse taart wordt ook wel Dobos taart genoemd, naar de uitvinder van het recept. De taart bestaat uit 5 of 6 dunne lagen cake met chocoladecrème ertussen en wordt gegarneerd met karamelglazuur en nootjes. Het is even wat werk, maar wel bijzonder lekker!

Geschiedenis

De Hongaarse taart is uitgevonden door Józesf Dobos. Dobos kwam uit aan familie van koks en was in Hongarije één van de grootste koks. Hij was eigenaar van een delicatessenwinkel en had vooral rijke mensen als klant.

Het recept voor Hongaarse taart ontwikkelde hij in 1885. Het doel was een taart te maken die zeker 10 dagen zijn vorm en smaak zou behouden.

Dit lukte met de Dobos taart en zo kon ook de rest van Europa kennis maken met.......

KLIK HIER om het hele artikel en het recept te lezen !!!