Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 21 maart 2012

Juridisch alarm over Hongarije moet Europa aanzetten tot actie

De nieuwe Hongaarse wetten over rechtspraak en religie voldoen niet aan de Europese standaarden, zo blijkt uit een rapportage van een adviescommissie van de Raad van Europa. GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini is beschermvrouwe van Fair Trials International, een organisatie die wereldwijd opkomt voor eerlijke rechtspraak. Ze wil dat de Europese Unie de druk op de Hongaarse regering opvoert om te voorkomen dat het land afglijdt naar een éénpartijdictatuur.

Commissie van Venetië

De rapportage is opgesteld door de Commissie van Venetië, een adviescommissie van de Raad van Europa, die bestaat uit constitutionele juristen. De commissie heeft tal van landen geholpen bij het opstellen van een nieuwe grondwet en toetst nu een groot aantal wetten die voortkomen uit de omstreden nieuwe Hongaarse grondwet. Maandag verschenen de eerste twee rapporten over rechtspraak en religie.

“De onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en het recht op........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!