Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 17 maart 2012

Een bezoek aan Esztergom

Esztergom is een grensstad in Hongarije, gelegen aan de Donau, die hier de grens vormt tussen Hongarije en Slowakije. Esztergom vormt een dubbelstad met Sturovo/Parkány dat aan de andere kant van de rivier ligt. Parkány was ook ooit een Hongaarse stad, maar sinds het verdrag van Trianon is de stad in Slowaakse handen gekomen, ondanks de vrijwel 100% meerderheid aan Hongaren die hier woonden en wonen.

Esztergom is plaats die in de Hongaarse geschiedenis een belangrijke rol speelt, van ongeveer 950 tot 1250 was Esztergom de hoofdstad van Hongarije, waarna die plaats werd ingenomen door het nabijgelegen Visegrád en vervolgens door Buda(pest). Gedurende de invasie van de Mongolen in 1247 werd Esztergom met de grond gelijk gemaakt en een paar eeuwen later verwoestten de Turken de stad nog eens.

De laatste forse klappen kreeg de stad in.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over Esztergom in de Wikipedia !!!