Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 26 februari 2012

Stijlvol baden in Budapest

Het labyrint van gangen en grotten onder Boedapest verraadt hoeveel thermale bronnen de stad kent. Ze leveren dagelijks 70 miljoen liter water om te baden en te kuren. Met veel Barok en Jugendstil is het ene badhuis nog fraaier dan het andere. De bruisende badcultuur van de ‘the Spa City’.

Boedapest aan de Donau heeft dan ook een zeer rijke spa- en kuurhistorie. Wij reizen er graag naar toe voor een korte wellnessvakantie. Met een romantische uitstraling die doet denken aan Wenen of Praag (dezelfde muziek- en cultuur-geschiedenis, rivier, kasteel, bruggen en parken) is de stad één uitnodiging voor een weekendje heerlijk ontspannen.

Gellért – kuren in (Jugend)stijl

Baden BudapestMijn taxi stopt bij hotel Gellért, aan de oever van de Donau. Het imposante viersterren hotel vertelt trots en zonder woorden over haar bewogen geschiedenis en beroemde gasten. Het hotel is dan ook verbonden met één van de meest bekende en statige baden van Boedapest: het geneeskrachtige Gellért bad. Adrienn Papp, sales manager van het hotel, vertelt: “Het Gellért bad was al populair tijdens de Turkse bezetting van Budapest en werd verder uitgebouwd in 1918. Nog steeds is het populair in binnen- en buitenland”. Ik kijk met open mond naar het interieur met gekleurde glasramen, schitterende Art Nouveau, kunstige Romeinse mozaïeken, zuilen, beelden, in hout uitgevoerde kleedruimtes met ligbank – bijna als in een Turks bad. Werkelijk prachtig.

Binnen zwemmen de gasten in een......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!