Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 26 februari 2012

Bezoek Eger in Hongarije

Eger was niet op onze lijst van plaatsen om te bezoeken wanneer we van plan om het Hongaarse platteland te toeren. We waren op weg naar het wijngebied van Tokay.

Toen we in Tokay chatten met andere wijnliefhebbers, vertelden ze ons dat we Eger te bezoeken en proeven van de rode wijn van de streek bekend staat als Blood Bull’s.

Kunnen we weerstaan?

Het is een kleine stad die kan worden bereikt door een twee uur met de trein van Boedapest, maar wij reden er op onze Hongaarse wijn avontuur. We hebben eerst de heerlijke wijnproeverij gebied net buiten de stad bekend als de Vallei van de mooie vrouwen of de Sirenen-vallei.

Aangezien wij niet over een kaart gevonden, moesten we stoppen en een aantal locals vragen helpen … en ze waren zo behulpzaam dat ze ons verteld om hen te volgen, en ze leidde ons recht om het te! Het was pas de volgende dag dat we onze weg gemaakt in de stad zelf. Het is een klein stadje met kronkelende middeleeuwse straatjes, een kasteel op de heuvel boven de stad, en een bedwelmende geschiedenis. Het was toen de Turken belegerde de Eger kasteel dat Bikaver of Bulls Blood wijn was geboren. De regio staat bekend om zijn robuuste rode wijnen …. ja, Bull’s Blood, maar de stad zelf is charmant.

Behalve de wijn, Eger aanspraak op roem is dat..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!