Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 26 februari 2012

Pörkölt, een heerlijke Hongaarse stoofschotel die vele variaties kent

Het enige echte recept voor Pörkölt bestaat niet, er zijn eindeloos veel variaties. Sinds wij in Hongarije wonen hebben wij al vele varianten mogen proeven. Alle Hongaarse koks hanteren dezelfde basis maar variëren naar hartelust met de ingrediënten. De kok zal dan ook met volle overtuiging beweren dat zíjn pörkölt de enige echte is. In de zomer worden daarom regelmatig kookwedstrijden in de buitenlucht gehouden waarbij de overtuigde pörkölt-koks het tegen elkaar opnemen. Het zijn gezellige bijeenkomsten waarbij iedereen kan proeven en waar behalve de kookwedstrijd vaak nog allerlei andere activiteiten plaatsvinden. Een pörkölt kan steeds weer anders smaken. De een is absolute tegenstander van het gebruik van paprika's en gerookt spek, de ander kan niet zonder.

Pörkölt is een stoofschotel met als hoofdingrediënt vlees. Men gebruikt één soort vlees; rundvlees, varkensvlees, kippenvlees, maar ook het combineren van twee verschillende vleessoorten komt voor. Het is een gerecht dat het hele jaar door wordt gegeten en niet specifiek hoort bij een bepaald seizoen of gelegenheid. Het staat zelfs wekelijks op het menu bij de Hongaarse boerenbevolking.

Daarnaast is het naast gyulás en......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!