Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 26 februari 2012

Hongaarse mummies

Midden jaren negentig werden bij werkzaamheden in het centrum van Vác twee vergeten cryptes gevonden, met daarin tot 256 beschilderde, in perfecte staat verkerende grafkisten en een groot aantal gemummificeerde lichamen. Ook de kleding en alles wat ze mee hadden kregen in hun kist was uitstekend bewaard gebleven.

De crypten behoorden tot de de Dominicaanse Kerk in het centrum van het barokke Donaustadje op een half uur van Boedapest. Ze werden eind 17de eeuw in gebruik genomen en in 1838 afgesloten en vergeten.

Het was een voor Europa unieke vondst. De lichamen zijn waarschijnlijk door de klimaat in de crypten en de olie uit het hout van de kisten bewaard gebleven. Het gaat om beter gesitueerde inwoners van de stad, maar niet alleen om de allerrijksten. Er zijn handelaars bij, gildelieden en kinderen. Hun kleding, de voorwerpen, de beschilderde kisten en de teksten op de kisten geven een mooie inkijk in het leven van die tijd.

Interessant is dat de teksten......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!