Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 20 oktober 2011

Debrechen & Kleurtjes

Hallo mensjes,

Hier een nieuw verslag uit Miskolc! Op dit moment is het een stuk afgekoeld en ik zou bijna mijn winterjas gaan dragen. Maar omdat ik weet dat de winter nog een stuk kouder gaat zijn, hangt deze nog altijd aan de kapstok. Ook is de verwarming aan gegaan in onze flat, zonder dat wij hem uit kunnen zetten. Dus nu is het contstant warm in onze flat, behalve wanneer je een deur openzet. Geen technische problemen op het moment, dus niks te klagen! Onze 3de flatmate is ondertussen al weer thuis en we hebben kunnen genieten van vele verhalen over Londen. Ik zal toch maar vanaf het begin beginnen, en dat was vorige week maandag!

Maandag gingen Stephanie en ik in het centrum werken, met de cliënten. We hebben daar gegeten en spelletjes gespeeld. Dit alles zonder een woord Hongaars te spreken natuurlijk, maar met gebaren taal kom je best ver. Er is daar een spel met gekleurde blokjes en één van de bewoners vond het leuk om ons de kleuren in het Hongaars te leren. Dus later in de week zijn we trots naar de Hongaarse les gegaan met onze nieuwe woordenschat. Hier in Hongarije hebben ze blijkbaar geen verschillende woorden voor Oranje en Geel. Voor beide zeg je als Sargá (uitgesproken als Sjargaa). En bij rood hebben ze juist 2 woorden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen het rood van bloed en het rood van tomaten.

De rest van de week hebben we..............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!