Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 20 oktober 2011

The Turin horse

The Turin horse

Regie: Béla Tarr. Met: Erika Bók, Janos Derszi.

De Hongaarse grootmeester van de minimalistische cinema Béla Tarr stopt met filmen. Dat het slecht nieuws is, bewijst zijn laatste film 'The Turin horse'.

Filmmakers die met hun films een dwingende visie aan de wereld opleggen zijn zeldzaam. De 56-jarige Béla Tarr is de meester van het uitzichtloze leven. Zijn films tonen personages die vastzitten in armoede en sociale achterlijkheid, wat hen vatbaar maakt voor zwendelaars, valse leiders en geweld. Tarrs bijna acht uur durende meesterwerk 'Satanstango' portretteert het apathische, in alcohol gedrenkte leven in een boerengehucht en in 'Damnation' probeert een man via de liefde te ontsnappen aan zijn treurige lot.

Tarrs sombere thematiek is niet uniek, maar zijn films, die altijd zwart-wit zijn, onderscheiden zich door.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!