Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 17 september 2011

Terugblik op het Wijnfestival: de wijnen

Het is voorbij. Hét Wijnfestival van 2011 is afgelopen. Dit evenement, dat ooit begon als een festivalletje op het Vörösmarty plein in Budapest, is inmiddels uitgegroeid tot een happening die in de late zomer de Burchtwijk van Budapest een paar dagen lang op stelten zet.

Ook dit jaar stond de tweede week van september in het teken van wijn, wijn, wijn en nog eens wijn. Maar liefst 5000 soorten konden er geproefd worden. Ik was getuige van een bonte oogstprocessie, meanderend door de sfeervolle straatjes in de Burcht. Er waren verschillende workshops, concertuitvoeringen en dansoptredens. Druk dat het er was, maar de sfeer was geweldig! Een terugblik.

Proefsuggesties

Kiezen uit 5000 wijnen is geen sinecure. De radeloze wijnliefhebber werd gelukkig een handje geholpen. De Beschaafde Alcoholist (Művelt Alkoholista) stelde verschillende lijsten met.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!