Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 15 september 2011

Datum Tulipécs 2012 éen dag verschoven!

Beste Hongaarse Nederlanders!

Een belangrijk bericht: de burgemeester Pécs, de heer Zsolt Páva, verzocht mij de datum van Tulipécs dit jaar éen dag te willen opschuiven. Hij verblijft namelijk wat langer dan eerder voorzien in het buitenland, waardoor de eerder op 1 oktober vastgestelde datum nu niet meer haalbaar is voor hem. Hij sprak evenwel zeer nadrukkelijk de wens uit in naam van de inwoners van Pécs toch de tulpenbollen in ontvangst te mogen nemen, hetgeen mij na overleg met de hoofdsponsors (Otto Workforce en de Nederlandse ambassade) deed besluiten de datum van het festijn te verschuiven naar ZONDAG 2 OKTOBER. Om 15 uur begint op die dag de ceremonie op het Pécser Szent István tér - het tijdstip en de plaats zijn onveranderd gebleven.

Goed nieuws verder is, dat ik ondanks recente reorganisaties en bezuinigingen bij de gemeente, toch weer de toezegging heb gekregen, dat we ook dit jaar weer gratis de beschikking krijgen over de prachtige houten paviljoens, het podium en de muziekinstallatie. Dit geeft mijns inziens goed aan, dat men hier zeer blij is met ons initiatief, en het zelfs in moeilijke tijden van harte ondersteunt.

Een ander verheugend bericht is, dat Hans Grevink van Natuursteenhandel Natuurlijk Africa Slate and Tiles bereid is om de paar laatste dozen tulpenbollen mee te nemen die ik in Den Haag moest achterlaten. Nu zoek ik alleen nog een chauffeur die de stroopwafels, genever en poffertjesmix mee kan nemen!

Op dinsdagavond 20 uur, terug op onze oude stamplaats café Paulus (Ifjúság útja 6, Pécs)

KLIK HIER voor meer informatie over café Paulus in Pécs !!!

Hoop ik graag alle Tulipécs vrijwilligers te zien en te spreken, zodat we al het vele maar mooie werk dat verricht moet worden op zondag 2 oktober, goed kunnen verdelen . Mocht U zich nog niet aangemeld hebben, maar er nu toch voor voelen, neemt U dan even contact op bij ondergetekende! We kunnen nog best wel wat extra handen gebruiken!

Mocht U eerder - zoals ik steeds hoop - mijn rondbrief doorgestuurd hebben aan derden, wilt U dat nu weer doen, zodat we voorkómen, dat er mensen een dag te vroeg op een leeg Szent István plein komen te staan (ook indien U het bericht op een internetsite heeft geplaatst!).

Ik dank U wederom voor de attentie, en hoop velen van U op 2 oktober in Pécs te mogen begroeten!

P.S.: Giften voor de Nederlandse lekkernijen die we uitdelen, zijn nog altijd van harte welkom: ING rekening 3492223, t.n.v. S. Wintermans, Mária utca 23, Pécs, o.v.v. “Tulipécs”. (IBAN: NL48INGB0003492223. BIC: INGBNL2A)

Met vriendelijke groet, Simon Wintermans