Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 16 september 2011

118e Geboortedag Albert Szent-Györgyi

Het is vrijdag 118 jaar geleden dat de Hongaarse arts en Nobelprijswinnaar Albert Szent-Györgyi geboren werd. Google staat bij die gebeurtenis stil met een speciaal logo.

Het bekende logo van Google wordt op speciale dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, bijzondere Google-logo's. Ter gelegenheid van de 118e geboortedag van Albert Szent-Györgyi (1893-1986)

is het traditionele logo vervangen door een fruitig logo waarin prominent twee sinaasappels staan afgebeeld.

Albert Szent-Györgyi ontving in 1937 de Nobelprijs voor de Geneeskunde. De prijs werd hem toegekend 'voor zijn ontdekkingen in verband met de biologische verbrandingsprocessen, in het bijzonder met betrekking tot vitamine C en de fumaarzuurkatalyse'.

De Hongaar had uitgebreid onderzoek gedaan naar celademhaling en vitamine C en onder meer ontdekt dat paprika's een bron van ascorbinezuur (vitamine C) vormen. Deze stof, zo ontdekte hij, kon helpen scheurbuik te voorkomen.
Szent-Györgi legde de basis voor zijn onderzoek in de periode tussen 1922 en 1926. De Hongaar was toen verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.


KLIK HIER voor meer informatie over Albert Szent-Gyorgyi in de Wikipedia !!!

Google logo ( Doodle ) van 16 september 2011 - 118e Geboortedag Albert Szent-Gyorgyi