Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 15 september 2011

Markante momenten uit 50 jaar fotografie van Jutka Rona

Foto-expositie in Galerie Weesperzijde, Amsterdam van 17 september tot en met 9 oktober 2011

Galerie Weesperzijde eert de grande dame van de fotografie Jutka Rona met een tentoonstelling waarin het oog van de fotografe, dat van de gefotografeerde en dat van de toeschouwer elkaar op een hartveroverende manier ontmoeten. Voor de expositie 'De onverwachte blik' heeft Jutka Rona uit de oogst van meer dan een halve eeuw fotograferen ruim zestig beelden geselecteerd die de spontane reactie tonen van mensen (en dieren) die opeens merken dat de lens op hen is gericht.

Jutka Rona werkt het liefst zo dat de mensen op haar foto's niet weten dat ze worden gefotografeerd. Wie de fotografe dan toch opmerkt, doet dat vaak met een plotselinge blik. Zoals van een papoea in Irian Jaya (1988) of van een heer in de Reguliersbreestraat in Amsterdam (1967), van een revuemeisje bij de Josephine Baker show in l'Olympia in Parijs (1959) of een Hongaars zigeunerkind (2008).

De blikken zijn onderzoekend, wantrouwig, nieuwsgierig, betrapt, maar ook wel eens.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de website van de Galerie Weesperzijde !!!

KLIK HIER voor de website van Jutka Rona !!!