Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 15 augustus 2011

Bezienswaardigheden in Boedapest

Aan het einde van de 17e eeuw bestond Pest uit louter bouwvallen met een beperkt aantal inwoners. In de korte tijd daarna werden in snel tempo nieuwe woonwijken gebouwd, welke vandaag de buitenwijken van de centrale stad zijn. Het meest prominente gebouw in centraal Pest is misschien wel het Hongaars Nationaal Museum.



Stadhuis van Pest in Boedapest



Eén van de mooiste voorbeelden van Neo-Klassieke bouw in Pest is het stadhuis aan Városház utca 7. Het stadhuis werd gedurende de 19e eeuw gebouwd, als onderdeel van een breder plan van de toenmalige Commissie voor Verfraaiing van Pest. Op deze locatie stond al een gebouw voor de stadsraad van Pest sinds de 17e eeuw. Tussen 1829 en 1832 werd een vleugel aan het gebouw toegevoegd naar een ontwerp van Jozsef Hofrichter aan de zijde van de Semmelweis utca, voornamelijk om medewerkers van de stadsraad te huisvesten.



In 1838 werd een nieuw........



KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!