Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 15 augustus 2011

Tips uit Pécs

Met Pécs komen we aan het einde van deze mooie, leerzame en indrukwekkende reis. Deze mediterriaanse stad wordt ook wel de stad van de kunst, de stad zonder grenzen of de stad van de vijf kerken genoemd. Deze voormalig communistische stad kent dan ook vele gezichten.



Culturele hoofdstad



In 2010 is Pécs samen met Istanbul en het Ruhrgebiet in Duitsland de Culturele Hoofdstad geweest. De gevoelens en meningen over deze titel zijn verdeeld in Pécs. Natuurlijk heeft deze titel de mensen trots gemaakt en de naamsbekendheid en het toerisme is toegenomen. Aan de andere kant geven veel inwoners aan dat de stad het “culturele” geld op de verkeerde manier gebruikt heeft. Zo zou er te weinig gedacht zijn aan de inwoners van de stad en meer geld vanuit politieke overwegingen zijn besteed.



Aangezien dit.........



KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!