Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 19 februari 2011

Hongaarse salon Amsterdam

Hongaarse salon Amsterdam

Attentie, datumwijziging!

6 maart 2011 - FILM: Sulamith (1916) stomme film met live muziek!

Wanneer zondag 6 maart 2011, vanaf 14.00. Film begint om 14.45.

Wat: Stomme film met live begeleiding (saxofoon, drums, dj) van Janos Vazsonyi & co.

Waar: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470
routebeschrijving: http://www.goethe.de/ins/nl/ams/knt/anf/nlindex.htm

Hoeveel: 7 euro, t/m 18 jaar: 5 euro, inclusief 1 drankconsumptie na de voorstelling!

De Hongaarse jazzmusicus Janos Vazsonyi brengt met hedendaagse muzikale middelen de eerste Hongaarse stomme film tot leven.
De film is een bewerking van een toneelstuk van de jiddisjtalige auteur Abraham Goldfaden over de liefde tussen Sulamith en Absolon. Sulamith, de dochter van de hogepriester Monoah raakt verdwaald in de bergen en valt in een waterput. De strijder Absolon komt er toevallig langs en redt haar. Ze worden verliefd op lkaar en Absolon zweert Sulamith dat hij met haar zal trouwen. Hij breekt zijn eed en trouwt met de rijke Abigail. Sulamith wordt ziek van verdriet en spreekt een vloek uit over de ontrouwe geliefde. De vloek treft de kinderen van Absolon, zijn babyzoontje wordt gedood door de kat en zijn dochtertje valt in de waterput. Na zoveel rampen bekent Absolon aan Abigel dat hij zijn hart eerder aan een ander heeft verpand…

Zwart-wit, stomme film, 47 minuten, 1916, regie: Jeno Illes, verhaal: Abraham Goldfaden, met: Ica Lenkeffy (Sulamith), Dezso Kertesz (Absolon), Alice Serak (Abigaill), Bela Batori (Monoah).

De film bevat enkele Hongaarse tussentitels, maar door de acteerstijl van stomme films zijn die niet noodzakelijk voor het volgen van de film.

Na afloop live muziek in de cafetaria!

Volgende datum: 10 april, op het progamma: Poppentheater Figurina, voor kinderen en volwassenen!

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!