Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 19 februari 2011

Gay parade

Even leek het erop dat de Gay Parade, of de Gay Pride March, zoals de manifestatie in Boedapest heet, dit jaar niet door zou gaan. De politie wilde geen vergunning geven voor de parade, de oudste van Centraal-Europa, omdat die het verkeer zou verstoren.

Dat klopt natuurlijk, want dat is inherent aan demonstraties. Als mensen in een grote groep op straat lopen, hebben auto's daar last van. Met dat argument kun je het demonstratierecht meteen helemaal afschaffen.
De hoofdstedelijke rechtbank oordeelde gisteren dan ook dat verkeershinder geen reden was om de mars te verbieden. En niet alleen dat, de rechter vond ook niet dat de politie de geplande route mocht inkorten, zoals vorig jaar gebeurde en dit jaar aanvankelijk ook de bedoeling was.

De Gay Pride March in Boedapest is jarenlang rustig verlopen, maar nadat in 2006 tijdens de demonstraties tegen de socialistische premier Ferenc Gyurcsány, een aantal gewelddadige, extreemrechtse groepen voet aan de grond kregen, werd de optocht problematischer..............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!