Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 20 februari 2011

Szia !

Inmiddels hebben we beide onze eerste en tweede schoolweek er weer opzitten, en dat was best even anders dan thuis! Michelle d’r school is het voormalige hoofdkantoor van het Rode Leger in de tijd van de Russische bezetting van Hongarije. Het gebouw ziet er heel protserig uit en is echt heel erg groot.

De lessen lijken een beetje op middelbare school lessen en hebben niet echt iets weg van het HBO/universiteit wat wij in Nederland kennen. Er zijn geen grote collegezalen en je zit dan ook echt in een klas. De leraren hier kennen de leerlingen dan ook echt, je bent geen ‘nummertje’. Je kan ook niet komen en gaan wanneer je wilt, dus te laat komen zit er hier niet in. Dat betekent zo nu en dan dus vroeg op staan! Op maandag beginnen Michelle d’r lessen namelijk al om 8 uur ’s ochtends, en aangezien de school buiten het centrum ligt is het ongeveer 50 minuten reizen. Dus dat betekent 6 uur opstaan!

De eerste week heb ik (Mies) een heleboel lessen uitgeprobeerd om te kijken wat ik het leukste vond, en uiteindelijk heb ik de volgende vakken gekozen:

* Hungarian language
* Business English
* International marketingcommunication and PR
* International and EU law
* Writing skills
* Economic psychology
* International enterprises
* International organization and management studies

De meeste professoren spreken redelijk tot goed engels. Vaak wel met een hongaars accent dus dat is wel even wennen, maar dat komt vast goed! De lerares Hungarian language spreekt alleen géén engels, dus dat is echt heel vreemd. We moeten hongaars leren in het hongaars!..............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!