Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 20 januari 2011

Wijngeluk in Tokaj (7): Károly Barta

Wandeling door Mád met Mijnheer H. We komen langs een vervallen herenhuis. Een prachtig gebouw. 'Zullen we het kopen?', grappen we. Dit pand opknappen zou betekenen dat we ons appartement in Budapest een paar keer zouden moeten verkopen. Het is nog net geen ruine.

De andere dag lukt het me om een afspraak te regelen met Károly Barta, de eigenaar van wijndomein Barta. We spreken af vóór het herenhuis. Barta heeft het namelijk wél gekocht. Hij is vol optimisme begonnen aan het opknappen van het buitenhuis, dat Ferenc Rákóczi (Hongaarse vorst en vrijheidsstrijder) in 1755 voor zijn zwager Aspremont liet bouwen.

De nieuwe eigenaar leidt ons enthousiast rond door het gebouw, terwijl de verbouwing in volle gang is. Het gebouw zal vooral de functie van een klein hotel krijgen. De kelder eronder is midden 18e eeuw aangelegd en net opgeknapt........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!