Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 20 januari 2011

Omstreden bisschop neemt ontslag

Paus Benedictus XVI heeft het ontslag geaccepteerd van de bisschop van het Hongaarse bisdom Pécs. Al enkele maanden doet justitie een onderzoek naar mogelijke illegale activiteiten van het bisdom, zoals het plegen van fraude.

Bisschop Mihaly Mayer is ontslagen omdat hij "niet in staat is zijn taken uit te voeren". Het rooms-katholieke kerkrecht maakt het dan mogelijk iemand te ontslaan.

Mayer is sinds 1989 bisschop van Pécs en is nooit onomstreden geweest. Zo zou hij lid zijn geweest van geheime dienst toen Hongarije nog onder het communistisch regime viel.

Justitie laat weten dat het onderzoek gewoon doorgaat. Tijdelijk plaatsvervanger van Mayer wordt een bisschop van een ander Hongaars bisdom.........

Bron: IKON

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!