Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 20 januari 2011

Groenen voeren actie tegen Hongaarse mediawet

De Groene fractie in het Europees Parlement, waar GroenLinks deel van uitmaakt, protesteerde op zichtbare wijze tegen de Hongaarse mediawet, die forse inbreuk maakt op de vrijheid van de pers en van het internet. Terwijl premier Viktor Orbán van Hongarije het Europees Parlement toesprak, hielden Groene Europarlementariërs gecensureerde Hongaarse kranten omhoog.

Daar komt bij dat kritische vragen over de mediawet door Hongaarse bewindslieden worden ontweken of gebagatelliseerd. Dat bleek ook afgelopen maandag tijdens de hoorzitting van de commissie Burgerlijke Vrijheden van het Europarlement. Sargentini: “De verantwoordelijke Hongaarse minister blonk uit in nietszeggende antwoorden. Deze arrogante houding vraagt om protest. Niet alleen in de straten van Boedapest, maar ook in de Europese volksvertegenwoordiging.”

Apart debat over mediawet geblokkeerd

De Groene fractie had graag een apart plenair debat gevoerd over de Hongaarse mediawet, om de gedachtewisseling over de prioriteiten van de Raadsvoorzitter niet te doorkruisen. “Helaas hebben de politieke vrienden van Orbán, de christendemocraten in het Europarlement, zo’n debat geblokkeerd,”...............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!